Valmistusohjeet

Kalatassut on jo valmiiksi kypsennetty ja olemme halunneet sen pääsevän lautasellesi vikkelästi mahdollisimman mehevänä ja mureana.

Paras lopputulos syntyykin todella nopeasti, eikä tassuja kannata paahtaa ”varmuuden vuoksi” liikaa. Ota lopullinen paistoväri tai grilliraidat pintaan parissa minuutissa, niin Kalatassu on valmis!

Seuraavassa on ohjeet eri valmistustavoille. Lisukkeet kannattaa tehdä ensin, sillä tassut valmistuvat niin nopeasti, että kaikki muu voi olla jo katettuna pöytään.

Grilli

Valmistusaika: noin 2-3 minuuttia

Kalatassu on suunniteltu toimimaan grillissä. Pieni savun, liekkien tai hiilloksen tuoksu on piste iin päälle.

Kuumassa grillissä tai lähellä hiillosta Kalatassu ei kaipaa kuin noin minuutin per puoli, mutta grillien ominaisuudet. Lämpötilat vaihtelevat, joten paras tuomari on kokki itse (kunhan et paahda Kalatassua kuivaksi).

Parhaiten valmiusasteen kertoo sopiva väri ja mukavat grilliraidat, joten tassujen grillaus on aktiivilaji.

Huom! Curry & Appelsiini -versio ottaa väriä vähän runsaammin, joten sitä kannattaa tarkkailla tiuhempaan. Voit tasata lopuksi lämpötilan kääräisemällä tassut folioon hetkeksi tai nosta tassut lepäämään grillin ylähyllylle, jollainen löytyy useimmista kaasugrilleistä.

Valmista lisukkeet ensin, sillä tassut valmistuvat niin nopeasti, että kaikki muu voi olla jo katettuna pöytään.

Paistinpannu

Valmistusaika: noin 2 minuuttia

Kalatassu rakastaa kunnon paistinpannua. Pinnoitettu, teräs tai perinteinen valurauta, ei väliä, sillä hyvää tulee!

Tilkka öljyä esikuumennetulle pannulle (lieden lämpötilana esimerkiksi 5/6) ja paistoaikana noin minuutti per puoli – se on siinä. Eikä se nyt ihan väärin ole, jos pannulle heittää nokareen voita, kun tassut on kertaalleen käännetty :).

Huom. Curry & Appelsiini -versio kannattaa paistaa pykälän pienemmällä kuin Lime & Sitruuna -versio.

Uuni

Valmistusaika: noin 5–10minuuttia

Esilämmitetyssä kiertoilmauunissa 250 astetta viitisen minuuttia pitäisi riittää. Uuneissa on kuitenkin eroja ja tulokseen vaikuttaa sekin, onko uunissa jotain muuta samaan aikaan.

Huom! Pakkauksen alustaa ei voi laittaa uuniin, koska se on muovia.

Airfryer

Valmistusaika: noin 5-7 minuuttia

Perusohje, jolla kannattaa lähteä kokeilemaan, on 200 astetta ja 5–7minuuttia. Kuumemmassa vähemmän aikaa ja toisinpäin.

Airfryereissa on isoja eroja, mutta ainakin meille asti on tullut lähinnä hyvää palautetta Airfryer & Kalatassu -yhdistelmästä.

Mikroaaltouuni

Valmistusaika: noin 45-85 sekuntia

Mikrojen tehoissa on suuria eroja, mutta esim. 700–800W ja n. 45–60 sekuntia on toiminut hyvin.

Huom! Pakkauksen muovialustaa ei voi laittaa mikroon.